Kulinářské dobrodružství ve výuce španělštiny

24. ledna 2025


V hodinách španělštiny čtvrtých ročníků proběhl 24.01.  jedinečný den plný kulinářských zážitků. Žáci pracovali ve skupinách a společně připravili řadu tradičních španělských pokrmů. Na stole se objevily tapas, patatas bravas, tortilla española, gazpacho – osvěžující studená rajčatová polévka – empanadas, flan a také roscón. Tento vánoční dezert ve tvaru věnce, připomínající naši vánočku, skrývá uvnitř fazoli a minci. Tradice praví, že ten, kdo najde fazoli, musí příští rok roscón upéct, zatímco šťastlivec s mincí bude příští rok oplývat bohatstvím.

Atmosféra byla plná nadšení a všechny pokrmy se skvěle vydařily. Studenti nejen úžasně uvařili, usmažili, upekli, nasrvírovali, ale také si připravili prezentace, kde jednotlivá jídla představili a podělili se o zajímavosti z jejich historie. Paní učitelka Mgr. Kateřina Palaczuková pak připravila pro všechny nealkoholickou sangríu, která skvěle doplnila celý gastronomický zážitek.

Den plný španělských chutí a vůní se stal nezapomenutelným zážitkem pro všechny zúčastněné. Všem velmi chutnalo a studenti si užili nejen samotnou přípravu jídla, ale i společně strávený čas. Tento den rozhodně obohatil jejich znalosti nejen o španělský jazyk, ale i o kulturu a tradice.

Vložil: Michaela Šuráňová


Zpět na aktuality