Madrid

21. května 2024


18. - 24. dubna 2024 mělo 12 studentek našeho gymnázia možnost pracovat na svém projektu zaměřeném na ekologii a ekoturistiku v rámci skupinové mobility financované programem Erasmus+. Studentky tak strávily týden v hlavním městě Španělska Madridu, kde spolupracovaly se studenty tamní školy Colegio Lourdes FUHEM. Díky spolupráci s touto školou, a především díky pomoci vynikajících vyučujících této školy, jmenovitě Carlosovi Díezovi Hernandovi a Fernandovi Mazovi Gautierovi, se nám podařilo zorganizovat cestu přes pohoří Guadarrama. Z Madridu jsme se přesunuli do městečka La Pradera de Navalhorno, kde jsme navštívili ekologické centrum El Centro Nacional de Educación Ambiental (CENEAM), které se zaměřuje na vzdělání v oblasti ekologie a udržitelnosti životního prostředí. S průvodcem Carlosem de Miguelem jsme prošli cestu „Paisajes de Guerra“. Dozvěděli jsme se tak nejen mnohé informace o místní krajině, ale také o historii této oblasti spjaté se španělskou občanskou válkou.

V odpoledních hodinách jsme se vydali na prohlídku letní rezidence španělských králů El Real Sitio de La Granja de San Ildefonso, kterou nechal v 18. století vybudovat král Filip V. Noc jsme strávili v příjemném hostelu, kde nám španělští studenti připravili taller de tortilla de patatas.

Následující den jsme se vydali na cestu přes pohoří Guadarrama do Segovie. Průvodci nám byli Carlos a Fernando, a tak jsme bez problémů dorazili do našeho cíle a mohli se vyfotit před římským akvaduktem. Zbylé dny jsme již strávili v Madridu, ať již ve škole nebo návštěvou památek tohoto města. Děkujeme škole Colegio Lourdes FUHEM, že nám umožnila zrealizovat náš projekt. Děkujeme studentům, kteří s námi spolupracovali a samozřejmě náš dík patří i Carlosovi a Fernandovi.

Fotografie z Madridu naleznete zde.

 

 

  

„Financováno Evropskou unií. Vyjádřené názory a stanoviska představují názory a stanoviska autorů a nemusí nutně odrážet názory a stanoviska Evropské unie nebo Domu zahraniční spolupráce. Evropská unie ani poskytovatel grantu za ně nenesou odpovědnost.“

 

Vložil: Jakub Matějů


Zpět na aktuality